Buenas noches

Ridpasset gick faktiskt riktigt ok idag :D Jobbade personligen på att inte fokusera på allt runtomkring utan fokusera på Gelis och mig :) det gick ganska bra,  men tidsvis var jag inne på vad alla andra gjorde.... Jag kan ju inte säga att vi är i tävlingsform just nu, men hallå vi är under igångsättning så att hon inte går i form hela tiden kan ju inte krävas :) Lyckades galoppera en hel volt idag *PROUD* :P ;) Haha.... nej ni nu ska jag gå och plugga, ses :)


/Mimmi

good day

Jag är så hääääääääääääääääääääääääääääääääär lycklig :D Det har hänt många bra saker :D
  1. Jag har fått tbks min mobil
  2. Saken som e på G
  3. Jag har kommit i kontakt med Gelis förra ägare
  4. Jag har ätit svinigt god pizza idag
Lite lama saker kanske, men sånt blir jag glad över :D Ska snart till stallet så vi ses sen:)


/Mimmi

heej :)

Har varit i stallet nu :) Gick med  Gelis i ca 30min och klippte och ryckte henne :) (Y) Lastade hö oxå....Haha, Isa o ja e väääldigt skoj! :P Fick tbks min mobil av Clara oxå, lamt, men bra ;P Neej nu ska jag, som vanligt :P, gå o äta lite mat :)


/Mimmi

Buenos días! :)

Har precis vart i stallet o ridit godingen :) Väldigt glad då jag skrittade henne barbacka på slutet...första gngen! :D Gick inte super idag, hon blir ju väldigt snabbt trött, men de e ju förståeligt....Hon e väldigt seg från igår, o jag försöker rida lugnt....Ska nog ta o gå o duscha nu.....:)

/Mimmi

Dag 4 - Hur började mitt häst intresse

Min syster red i Bankeryd och jag tkt om att följa med o klappa på hästarna, jag ville dock inte rida. Började så småningom rida på Lördagar då det var lekis. Efter 1/2 - 1 år bytte jag grupp till en liite bättre grupp på Torsdagar. Red i den gruppen i cirkus 2-3 år och bytte sedan till min systers och mammas grupp på Tisdagar. Ett halvår/år senare började jag på Calle och  ett 1/2 år senare köper vi Gelis och slutar i Bankeryd. Får lära om allting då jag lärt mig helt fel i Bankeryd. Har lärt mig mer på 1 år än på 5/6 år tsm. Det går som sagt bättre nu, när jag tränar för Anette än vad det ngnsin gjort innan! Det var lite kortfattat om mitt häst intresse.


/Mimmi

Tjo

Har nu varit duktig o gjort mina sysslor för idag, putsa träns och ta upp tvätten. Byta tyglar får vänta tills ja kmr till stallet eftersom dom faktiskt e där :) Ska upp till stallet vid typ 3 så snart ska ja dit :) Har fått börja galoppera nu :D(Y) Men hon tkt de va jobbigt ;) Har även hänt ngt redigt bra idag... Men de får ni vänta på tills det händer ;) :P
/Mimmi

Dag 3 - Din och hästens dagliga outfit

Mobba inte bilderna... det blev inte så jäätte bra ;) :P
  • Hjälm: ?
  • Tjockis tröja: Vet inte namnet, kmr från hööks
  • Ridbyxor:(På bilden så har jag mjukis byxor Adidas) Champion CRW
  • Stövlar: Mountain Horse (Modell?)
  • Sadel: Bates
  • Schabrak: Eskadron
  • Träns:Cheval
  • Lindor:Eskadron
  • Paddar: Fram: Eskadron Bak:Mias RS

Dag 2 - Min första häst

Ja, det var ju då Calle som ni kan leta upp i arkivet :)

/Mimmi

Hallu

E de ärligt penchis (stavning?:S) varning på att titta på "på spåret"? :P Gör de...hahah... tittar me päronen :P jag ska nog gå o putsa på tränset snart så...tjo :)


/Mimmi

Hola :)

Hemkommen från mormor och morfar och sitter o tittar på "acording to Jim".  Haha... sitter alltid vid tv:n samtidigt som datorn :P... Aja, ska nog ta ngt att äta snart o åka till stallet sen :) Tänkte kolla runt efter lite prylar på nätet oxå, se om ja hittar ngt intressant:P :)

Ser jag röd ut? ;P

/Mimmi

Good morning :)

Gooood moooornig :) sitter här o väntar på att tiden ska gå :P Orkar inte platta håret idag, så det blev redigt lång tid över...hahaha....:P :) Naj, ska gå o borsta tänderna nu o fortsätta se på "vakna med the voice" :P Yes, nu kom Riggan o lämnade min halsduk :D blev suuuuper glad :D


/Mimmi

Om jag vann en miljon...

  1. Hela eskadron serien, navy/green
  2. Mountain Horse, High Rider
  3. Mountain Horse, Supreme High Rider
  4. Hela eskadron serien, Choco/Petrol
  5. Bates dressyr sadel
  6. JIN stigbyglar(till hoppsadeln) i rött, blått, grönt, rosa, orange m.m.
  7. Jos lansink läder skydd
Om jag vann 1 miljon som sagt ;) :P
/Mimmi

Tretorn Advanced

Kollat runt lite bland bloggar, hemsidor m.m. om TRETORN ADVANCED. Det jag lyckats få fram är att det är ganska dålig kvalité och att de ska sluta tillverkas. de kostar ungefär 3000 kr och de varierar lite på smak om dessa stövlar.

Tkr personligen att de e ett par riktikt snygga stövlar och hade gärna haft ett par att hoppa i! :)
Vad vill ni ha info om sen? :)

/Mimmi

halluu...

....är det ngn där :D Jag e jätte glad o har ingen aning vrf..!? mysterium ;) haha.. ne idag har jag faktiskt varit i skolan :) umh.. jag har varit i stallet och ridit en piggelin ponny :) o nu sitter jag här...:P Fick idag veta att vi ska spela rödluvan på spanskan, hahha... de känns lite udda :P aja.. nu ska jag nog äta och leta reda på lite nyttmaterial till bloggen... ;) spännande? ;):P


/Mimmi

...

Det blir tvr skola imorrn :( och jag fick åka till min polle :) RIDNING IMORRN :) aaa...ska äte nu chaio :P

/Mimmi

goda nyheter :P

Tjo, tjo :D Det blev inget stall -.- :'( men nya förhoppningar tills imorrn :P Blir dock ingen skola men stallet hoppas vi på, Onsdag blir det skola igen :( Har inte gjort så mkt idag hlr, jag har tittat på bildspel från vedbände :) och mamma har ringt dem (Y) även sett "school of rock" :) aja, ses  :)

just de, om du vill veta vad de på vedis sa.....varsågod att kommentera ;)


/Mimmi

good morgon

Good morning sunshines :) Sjuk idag med så ingen skola -.-' Hoppas på liiite stall idag då mamma berättade att Gelan är lite tjock i bakbenen :( buhu....vill ha min powniie <3 Sitter nu vid Tvn o älskade datorn :) så ha't så skoj i skolan ;)


/Mimmi

Lycklig

Är faktiskt väldigt lycklig just nu, då jag var inne på mediamarkt för en halvtimma sen typ och köpte en ny *TRUMVIRVEL* DATORSLADD :D Min älskling funkar nu :) <3 Sen var ja ju så häääär nära att köpa en Sony Ericsson x10 mini pro, men ja, den kostade 2,5 o de va liiite dyrt ;) Förhoppningsvis stallet imorrn, men de blir nog ingen skola.... Just de köpt nytt kontant kort oxå, nya nr: 0722199563, håll tummar o tår för att jag lär mig de :P


/Mimmi :D

sover

Ligger nog o sussar :) vet inte när det blir bloggande imorrn (Idag 20/2) så...ja jag gör ett nu, kanske inte så intressant men iaf ;)


/Mimmi

svinigt trött

som rubriken lyder e jag sviiinigt trött och ska gå o lägga mig, puss o gónatt :)<3

/Mimmi

jag hatar förkylningar -.-'

sjuk :( jag har inte tid med att var sjuk, jag måste ju få igång Gelis...! Har ju inte blivit stall på 2 dar, jag får dåligt samvete...! Tittar nu på "the proposal" med pappa :)

/Mimmi

Underbara älskling<3

Ingen ridning idag :( kallt och sen ingen insperation til ridning idag.... Gjorde ju iaf allt och sen stod jag och gosade med henne i typ en kvart elr ngt....MYS :D<3 Älskar lilla pollen <3 Har nu suttit o tittat på en massa rid grejjor :)(Y) hittade en ny hemsida med en massa skoj grejs på :) *Gilla* Funderar på om jag ska köra den klassiska blogg grejjen med hissningar och dissningar (?) tror de...de skulle faktiskt va lite skoj :)
kramizar på er sålänge :)
/Mimmi <3

hemma

Nu e mammsi o pappsi hemma igen... Från Kina tog de även med sig godis (Y) och converse :D detta gillas starkt! Hoppas pappa kan hjälpa mig med min cp-iga dator nu, så jag slipper mammas klump ;)

Gammal bild :) Foto:Sanne Hansen

/Mimmi

Sorry

Sorry för förra inlägget, men jag hade lite tråkigt så... ja :P
Ja, lite om stallet idá då :) Blev té att rida gullungen och får trava i hela 7 min, OMG ;) :P haha... yes, sen vid 8 så var man ju med Clara :D och ska väl förhoppningsvis snart få bilderna på mig och Gelis :) På Torsdag blir de förhoppningsvis sova med Clara x2:) och ikväll kmr även mammsi o pappsi hem med mina converse ;) och förhoppningsvis lite godis ;) väääldigt sugen på godis :P hehe... Ne nu ska ja nog lama mig ngnannanstans så... hörs :)
Btw hittade lite gamla kort från förra året på Gelis :)

/Mimmi <3

grrrr.....!

grrrrrr.....! vilken snygging ;)
/Mimmi :P

Stallet

hemkommen från stallet :) ok, för 1,5h sen....men iaf, blev inget ridande då jag mådde lite dåligt + att de va svinigt kallt! :( Aja har nu ätit tacos och mina sista chokladpraliner, blir snart duschen :) Hehe... har bestämt att det blir ut o fota så fort mamma kmr hem med kameran, så det bli lite nya kort på Gelisen :)



/Mimmi

alla <3 dag :)

Jippi, jag är nu överlycklig :) Mamma ringde från Kina och sa att jag skulle kolla i deras garderob... Kollade där och hittade *druum, trumvirvel* 3 ASKAR MED CHOKLADPRALINER! :D Tyvärr var ju bara en till mig (-.-'), haha.. vilken godisgris ja e ;) aja, väntart fortfarande på att Skoghis ska ringa, så vi kan dra till stallet... Jag e uttråkad och ska egentligen städa rummet... men jag fastnade (som vanligt) vid FB ist.

Hittade ett gammalt kort på Chippen och mig :)(Det var ju på "den tiden" då jag gillade hoppning ;))

Kramar så länge
/Mimmi

Måndagen 14 Februari

Tjo, tjo... änsålänge har jag faktiskt varit otroligt efektiv :) Gick upp vid 10 och STÄDADE hela köket!? Sen så städade jag alla toaletter...! Jag e otroligt duktig!! Just nu kollar jag och Malin på "I see you", den e  redigt bra! Snart blir de té att städa mitt rum och sen åka till stallet med Claris :)

Madeira 2008

/Mimmi

what up?

tjo, tjo har faktiskt haft en riktigt bra dag :) Vaknade vid 11 och gick upp o satte på datorn, snackade med bästaste Claris i typ 30min. Vi bestämde att dom skulle hämta mig vid 12.30 (då var klockan 12.00) så vi kunde åka till stallet. Vi var där till typ 4 och sen åkte vi hem till Claris. Hemma satt vi och dissade Nicholai von Benzon Hollesen, hahaha... ;) :P
åkte sedan med Claris och hade kvälls jour :) Hemma nu och kollar på en prinsessas dagbok 2, ska snart göra lite nytta :)

Idag bjuder jag på en bild från 3:an när jag var lucia :)

/Mimmi

Dag 1 - Presentera dina hästar. Häst 2

Ängsgårdens In-gela

2000-04-19

U: Firfood Jamboree
E: Vernon´s peeping tom

Ägare = Jag (elr mamma, men skit samma ;))

Denna pollen har väl egentligen inte en lika "spännande" historia. "Gelis" hittade vi, som nog  e de vanligaste sättet, genom att vi kollade på annonser (www.hastnet.se). Först tittade vi på en annan polle, som jag älskade då det var en hopp ponny (Mimmi gillar hopp ponny?)och mamma älskar Norrhaga hästar så de var en bra blandning.... Iaf mamma tkt pollen var lite stel i traven, så vi kollade vidare. Då hittade vi Gelis, söt som socker och verkade kanon! Vi åkte, 3 timmar, och kollade på henne och mamma tkt hon var jätte bra, det gjorde inte jag. Inte pga att hon var en dressyr polle, nej, nej utan jag fick inte stopp på henne, vilket är en stor fördel (elr har jag fel?). Mamma tkt jag skulle testa ett hinder på henne och ja så blev det. Jag tänkte att jag skulle börja trava över hindret, sååå blev det INTE Gelis fattade galopp och hoppade. Just över hindret kommer jag ihåg att jag tänkte "Köper mamma den här hästen är hon ju dum i bollen". Ägaren, elr ja det var inte ägaren, den riktiga ägaren hade inte fått henne såld där de bodde så de hade skickat ner henne lite längre ner i Sverige till en "tant" som hade som verksamhet att sälja andras hästar, utan att köpa dom ska jag lägga till. Ja iaf "ägaren" sa att hon då gick på 1KG HAVRE om DAGEN (?)hon hade tydligen lagt på 1 kg ifall det skulle komma ngn som gillade "pigga" hästar (Hyperdyperpigga snarare). Aja, vi köpte henne och åkte 4 timmar med släp dit och hem igen. Duktig och lätt att lasta var hon iaf nylongrimma, rakt in, stanna efter 2 timmar, åka 2 timmar och sen ut igen. Jag började rida privat lektion (3 ggr elr ngt) för anette och fick reda på att jag faktiskt inte lärt mig ett smack på ridskolan jag ridit på. Hon berättade att vi betalat för att "åka runt", vilket stämde ganska bra! Precis när det började gå framåt så får hon fång, det är Februari (?) och smällkallt det e fasen snö överallt. De "läkte" efter en vecka elr två, så det gick ju snabbt iaf.  Ja allt har ju dock gått framår sen dess, utom just nu då, eftersom hon (förmodligen) halkat i hagen :S. Håller ju på att bygga upp de igen, väldigt synd då det gick som bäst innan skadan...
Ja "End of the story" som man brukar säga ;)
Gelis äter som vanligt ;)

Ingen fin bild I know, men det får bli den :)

/Mimmi

Dåligt bloggande

Sorry, igen, för mitt dåliga bloggande men mammas internet har inte funkat så... tja, det har ju inte blivit så mkt.  Aja det ska vi ta igen ;) Ska väl berätta om  jag gjort de senaste 2 dagarna :) Vi kan ju börja med gårdagens ridpass då, jag red i ca 1 timma och travade i typ 6 min. Hon gick super fint i skritten och det märks verkligen skillnad på skritten innan och nu :) Efter stallet så duschade jag och packade och sen åkte jag till Riggan och sov där. Vi åt suuper god tacos :) sen kollade vi på TV i deras sovrum och somnade ihoptryckta Jag, Malin och Riggan i deras säng, jag är väääldigt stel idag, då jag låg i mitten, stackars mig ;) idag då så åkte vi till stan och shoppade :) Jag köpte faktiskt bara en låda som jag ska ha till lindor, paddar och benskydd, passade faktiskt perfekt. yes, jag kom hem typ halv 9 och tog en dusch, så nu har jag ätit och sitter o kollar på Hollywood gigolo :)(Y)Den e suuuper duuuuper bra :D Aja, ska fortsätta kolla nu.
Idag får det bli en bild på mina otroligt fina muffins :) tks? ;)
Kram så länge
/Mimmi

sjuk

Buhu.. stackars mig, Claris har smittat mig :( nu har man ont i halsen och e snorig... Jag har dock ett väldigt bra motto "När man är sjuk får man äta vad man vill, när man vill!" ;):P Ligger nu nere i soffan och tittar (som alltid när jag är sjuk ;)) på parlamentets stora valdebbat 2010. Ska sedan ikväll, när Johan kommit hem, upp till finfina pollen :D älsklingen är faktiskt vääääldigt gossig nuförtiden :)(Y) ska be Clara skicka bilderna på Gelis sen :) Bloggar lite mera senare :)


Bjuder på en liten bild från Åtorps påsk tävling :) Här gällde det att hitta
pärlan bland...ja...lite allt möjligt kletigt ;)

/Mimmi

Gårdagens ridpass

Ursäkta för att jag inte bloggat på ett tag, men det finns flera orsaker... 1. Min dator är sönder, så jag måste ha mammas som är seg och inte funkar ibland -.-'(Nytt batteri på G dock :))...2. så har jag haft fullt upp varje dag och 3. så har jag inte blivit inspererad av att blogga ett tag.... Aja, nu ska jag ta tag i det igen då :)

Har äntliiiiiiigen fått börja trava Gelis igen :)(Y) Dock bara 5 min om dan och öka med en minut varje dag, men ändå, ngnstans måste man ju börja :) Hon känns super duper fin i skritten nu iaf, det har varit endel positiva saker med att hon blev halt...
1.Jag har fått jobba mer i skritten än jag brukar (vilket behövdes...), jag tror jag ska fortsätta med det, så att dagen då hon "vilar", så skrittar jag med henne, och jobbar henne i form :)
2. Hon har kommit mig närmare, och verkar lita mer på mig och gosar mer.
3. Hon kmr vara super pigg och glad sen efter denna 2 veckors långa vila :)

Igår kändes hon iaf riktigt fin i skritten, dock blev hon lite uttråkad i slutet och drog i tyglarna, så att min fingrar blev helt mördade ;) Formen i traven? Blev det inte mkt av, då hon e så pigg så hon kör upp nosen och springer iväg (Förstår henne helt och hållet...!)...

Känner att jag måste ha lite kort när jag rider och lite nya på henne:P
Har typ 10 bilder på henne som e fina ;)

/Mimmi

värsta vecka...

Blöö..de här har varit den hemskaste veckan i mitt liv... Gelis e fortfarande inte bra, jag har slutat på Calle och på detta har jag fått en TILL tandställning som gör asssset ont :(...
Fy f*n vad ont den gör, jag vaknade 02.00 och önskade att kl. kunde bli 6 så jag FICK gå upp, e det normalt? svar: NEJ! Men den gjorde så J*vla ont att jag fick lägga isbitar på tänderna...!

Aja, nu ska jag sluta klaga och skriva lite om Gelis :)
Hon går fortfarande lite konstigt, men mkt, mkt bättre :)(Y) Dock får jag inte börja trava imorrn som planerat, då hon som sagt fortfarande går väldigt skumt... Igår så köpte mamma iaf ett nytt schabrak för att muntra upp mig :) Det fick bli eskadrons gröna från autumn/winter collection 2010 :)letat efter det hur länge som hellst, då jag älskar den kollektionen :) JAG köte även eskadrons gröna lindor till det, så nu e hon grön och skön ;):P

/Mimmi

Igångsättning! :)

wooho, Gelis är inte halt längre :D Kan nu äntligen sätta igång henne... Hon e superduper piggelin :)
Där var de bra nyheterna nu kmr lite om dagen i helhet..
Dagen i skolan var som vanligt pest och pina -.-' hata tisdagar!! Först på morgonen hatr vi spanska i en timma, sen efter det har vi TRE TIMMARS (förbannad) håltimma efter det har vi sv/so 1,5tim och sist har vi teknik 1 timma.. Vi har 3 lektioner, vi skulle slutat 11.30 (om man tar bort håltimman) men ist slutar vi 15.20 -.-' blöö.....!
aja ska dra en sväng till stallet snart och sätta igång sötnosen :)
/Mimmi

RSS 2.0