Dag 1- presentera dina hästar. Häst 1

CALLE

1988-01-01

E: Vet ej
U: Vet ej

Fodervärd = jag :)

Jag får väl börja från början :)
Vi hade sån här skum skogsdag i skolan och jag gick med min (1 år yngre) kompis som berättade att hennes granne (1 år äldre än mig) var skötare på en häst uppe i "Åtorp". Hon berättade att de hyrde ut hästar där för 50kr per gng och att hon gärna velat va skötare på en häst där uppe men hade inte riktigt den tiden. Jag tjatade sedan på mamma och pappa att åka upp till det där stället Åtorp och titta, det skadar ju inte...
Tillslut fick jag min vilja igenom och vi åkte och tittade på Åtorp. Där träffade vi Anette och Bosse (Hennes man) som var ute i trädgården med sina hundar (Stumpan och Lotus). Vi klev ur bilen och frågade om de hyrde ut hästar. Elr nja inte vi.. Jag tittade mest ner i backen medans mamma pratade med dom. De pekade iaf upp mot hagen och sa att de bara hade en häst ledig, Anette pekade på en skäck och sa "Som han där, fast lite mindre, men han kan vara lite bråkig att rida.". Mamma och jag tittade på varandra och sa att "Nja, då e de nog inte så bra då mimmi inte e så tuff.". Anette sa att han alltid stannade om man trillade av, men att han bockade, han hade varit ridskolehäst sen han var 4 år, han var då 22, och att han var trött på banan, men hur snäll som hellst i skogen. Vi sa att vi skulle prata med hans andra skötare, vi fick senare reda på att det var min kompis granne....slump?:P.

Hennes granne, vi kallar henne P, hade honom dagen efter och sa att vi kunde titta när hon red. Sagt och gjort vi åkte upp dit dagen efter och träffade P och hennes mamma. P visade mig runt och vi tog in världens sötaste lilla B-ponny, Calle. Han var 1,28 cm i mankhöjd, skäck och super duper söt, men en sådan kalas kula han hade ;) Jag skojar verkligen inte det var nog den fetaste ponnyn jag någonsin sett, han hade, stora, fett valkar på RUMPAN(?):O. Aja, snäll var han i stallet och som sagt socker söt. Hon hoppade upp, i ridhuset, och sa att hon mest red i skogen, eftersom han bockar, men att hon red så att vi kunde se. Han var verkligen inte pigg men sparkade bara bak-ut en gng och hon sa att det nog aldrig har gått så bra. Efetråt gjorde vi iordning honom och hon sa att jag säkert kunde provrida dagen efter, då hon hade Prim (en annan häst, den anette pekade på btw :P). Sagt och gjort, det med, dagen efter det åkte vi upp och jag fick rida honom i skogen och det var super kul :D Jag ville bli skötare på honom och vi bestämde att ha honom 3 dagar i veckan.

Det var redan 2 skötare på honom, P och en annan tjej vi kallar för B, men den ena skulle snart sluta på honom och ta Mario på heltid, då en annan tjej slutade på Mario (väldigt invecklat :P). 15 Juli slutar B på Calle och jag får ta honom 4 dagar i veckan :) Rider Calle hela sommaren/hösten i skogen. Men det är just den här vintern då det kmr så mkt snö, minns ni vintern 2009/2010? =HEMSK :S. Blir tvungen att rida Calle i ridhuset, han bockar varje gng   jag smäller till honom, vilket jag måste göra då han bara står still. Mamma får springa bredvid och smälla till honom ( c(= ), han var ju gammal ridskolehäst som sagt så han hade, elr snarare har, stor respekt för den som står på marken. Iaf så bestämmer sig mamma för att köpa sig en egen häst (Kmr imorgon). In-Gela kmr och jag kan inte längre be mamma om hjälp då hon rider sin häst. Men då J*vlar händer ngt.... Ngnstans i bakhuvudet har ngn bestämt sig för att sätta honom på plats. Han hade fått stå i 1 elr 2 veckor, av mig, eftersom det inte var kul o rida när han bara bockade.. När jag red honom första gng igen var han ju väldigt pigg så han sa inte emot så mkt nu, utan gick framåt som en "normal" häst. Naturligtvis var han tvungen att bocka 1 elr 2 bock, för att visa att han inte lydde elr fortfarande kunde :P vet inte vilket..;) Iaf så blev jag väldigt hård när han väl lydde, asså inte så att jag smällde till honom utan anledning men nu gjorde jag det när det behövdes, om ni föstår... Jag fick bättre självförtoende ju mer jag inte trillade av när han bockade och JAG smällde till honom :) Sen fortsatte det bra och han slutade så småningom med sina bockningar när han insåg att jag inte åkte av..

Sommar = uteritter för hela slanten :) Jag red hela tiden ut med en tjej som vi kallar L elr med en tjej som senare kom att bli min bästa vän henne kallar vi C :). Jag slutade så småningom att rida med sadel på honom och red nu, enbart, utan sadel... Många härliga bad tog vi oss oxå. Hösten kom och jag fortsatte rida utan sadel... Jag utvecklades mer och mer (då jag red Gelis på lektion och lärde mig MASSOR!) och lyckan var gjord när jag en dag fick ner sötnöten i form :)<3 En höstdag var det program ridning och jag red L:C 1 och VANN min klass :) blev 2:a totalt :) Sen den dagen har jag ALDRIG ridit honom med sadel... Får inte ner honom i form med sadel (?), väldigt mysko...! Nu ska jag tvr sluta på min sötnöt...:'( jag har honom 2 dagar till :'( Aja, han har berikat mitt liv  med många härliga minnen och jag älskar honom otroligt mkt, tror helt ärligt inte att jag kmr älska en häst på det sättet igen..




/Mimmi

Liten lista :)

Har tänkt att bli (lite) mer aktiv genom att lägga upp en liten lista över vad jag ska göra nu i ngra dagar :)
Har ändrat lite på den så den passar mig bättre :) (Listan e "tagen" av http://sandraaplate.blogg.se/)

Dag 1 - Presentera dina hästar.
Dag 2 - Min första häst
Dag 3 - Din och hästens dagliga outfit
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse 
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter mina hästar varje dag
Dag 7 - Top 10 favorithästar
Dag 8 - Min inriktning
Dag 9 - Det här shoppar jag i hästväg
Dag 10 - Såhär ser det ut bland mina hästgrejer
Dag 12 - Mitt bästa häst minne
Dag 12 - Mina mål för 2011
Dag 13 - En bild på stallet
Dag 14 - Det här saknar jag i stallet 
Dag 15 - 5 punkter som beskriver dina hästar
Dag 16 - Varför får ridningen dig att må bra
Dag 17 - Min första älsklings häst
/Mimmi

Dagen..

Dagen har varit ganska hyfsad.. Skolan va ju ok, då vi bara har 4 lektioner, 1 titta vi på film på och sista e slöjd.... slapp dá ;)(=SUPER GOTT!)
Gelis är (nog) fortfarande halt, kollade henne inte idag.. Dock känns hon inte alls svullen i benen :D, bara att hoppas...! Calle, min vackra pooony, gick super duper som vanligt :) Ville (notera ordet VILLE) galoppera idag, vilket gör mig vääääldigt lycklig, då jag ser att jag kan börja galoppera liiite mer :D
Dagen får nog faktiskt ett MVG tror jag...:)
Tjo, Boo och kramar tills vi ses :)
/Mimmi

Vinter


suck...

Sjuk... ligger nere i soffan och gör ingenting förutom att må illa ^.^'
"Gelis" är nog fortfarande inte frisk än hlr... Gaahh.. jag tror att både jag o gelis är allergiska mot vintern ;P ngt att hoppas på, elr?;)
aja.. ha de så skoj i skolbänken på er ;)

/Mimmi

Natti, natt =)

Jag tkr att jag varit riiiiiktigt duktig på att försöka idag, så jag lägger ner projektet för ikväll.
Puss och godnatt på er :D

/MImmsan c(=

RSS 2.0